artikel

Kwaliteitskeurmerk voor huisartsen

Geen categorie

Kwalitatief hoogstaande huisartsenpraktijken krijgen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap een kwaliteitskeurmerk. De hiermee gemoeid zijnde kos

Kwalitatief hoogstaande huisartsenpraktijken krijgen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap een kwaliteitskeurmerk. De hiermee gemoeid zijnde kosten worden betaald door CZ en VGZ. De huisartsen worden door de zorgverzekeraars financieel beloond als ze een relatief hoog kwaliteitsniveau halen. CZ en VGZ ondersteunen als pilotproject het initiatief van ‘De Ondernemende Huisarts’ (DOH). DOH is een onlangs opgerichte coöperatie van 38 huisartsen uit Eindhoven, Helmond, Geldrop en Valkenswaard. In de komende maanden wordt bij deze huisartsen gestart met het in kaart brengen van hun kwaliteit. Het instrument hiervoor is ontwikkeld door de Radboud Universiteit Nijmegen. Zie ook: www.huisarts.punt.nl.

Reageer op dit artikel