artikel

Rechtshandhaving blijft prioriteit houden

Geen categorie

Het ministerie van Justitie streeft naar de oprichting van een servicecentrum voor rechtshandhaving. Een dergelijke voorziening moet voorkomen dat han

Het ministerie van Justitie streeft naar de oprichting van een servicecentrum voor rechtshandhaving. Een dergelijke voorziening moet voorkomen dat handhaving in de toekomst een lagere prioriteit krijgt op de beleidsagenda van overheden. Het servicecentrum zal deze overheden ondersteunen bij het formuleren van het handhavingsbeleid.
De bedoeling is dat op centraal niveau alle expertise op dit gebied landelijk wordt geïnventariseerd, vastgelegd en actief uitgedragen. Dat maakte Hans van der Vlist, directeur-generaal Rechtshandhaving, bekend op het slotcongres van de stuurgroep ‘Handhaven op niveau’ te Den Haag. De stuurgroep wordt volgens plan na vijf jaar opgeheven. Zie ook: www.nscr.nl.

Reageer op dit artikel