artikel

Strijd om identiteit bij overnames en fusies

Geen categorie

Peter Prud’Homme van Reine (VU Amsterdam) analyseert in zijn proefschrift de culturele processen bij internationale fusies en overnames. Volgens hem i

Peter Prud’Homme van Reine (VU Amsterdam) analyseert in zijn proefschrift de culturele processen bij internationale fusies en overnames. Volgens hem is de wens met elkaar in harmonie te geraken tot een gemeenschappelijke cultuur gebaseerd op een illusie. De strijd om identiteit is niet te vermijden.
Prud’Homme onderzocht ook succesvolle fusies en overnames. Hier blijken confrontaties tussen groepen en individuen door het topmanagement gestimuleerd te worden. Spanningen en conflicten worden niet onderdrukt in een ‘maskerade van synergie’. Bij de strijd om identiteit gebruiken betrokken partijen de accentuering van cultuurverschillen en de eigen culturele identiteit als een strategisch wapen. Zie ook: www.mediationworks.com en www.work911.com/conflict.

Reageer op dit artikel