artikel

Wageningen begint ethiek centrum

Geen categorie

Op 14 december j.l. is op de Wageningen Universiteit het Wageningen Ethiek Centrum opgericht. Het centrum wil de ethische reflectie over lastige weten

Op 14 december j.l. is op de Wageningen Universiteit het Wageningen Ethiek Centrum opgericht. Het centrum wil de ethische reflectie over lastige wetenschappelijke vraagstukken stimuleren. Vraagstukken bijvoorbeeld over proefdieren, de bioindustrie, gezond leven en de keuze tussen natuur en milieu. Een en ander moet doorklinken in het onderwijs aan de universiteit. Een van de eerste activiteiten van het centrum is de organisatie van de zogeheten BuffetPensants, waarbij onder het genot van een maaltijd lezingen worden gegeven gevolgd door een discussie. De eerste bijeenkomst is op 18 januari 2006. Spreker is prof. dr. Hans Achterhuis.

Reageer op dit artikel