artikel

Zorgkwaliteit getoetst met bronzen keurmerk

Geen categorie

Zilveren Kruis Achmea voerde begin 2005 het bronzen keurmerk in voor de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. Bij dit keurmerk wordt kwaliteit getoe

Zilveren Kruis Achmea voerde begin 2005 het bronzen keurmerk in voor de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. Bij dit keurmerk wordt kwaliteit getoetst op een twaalftal criteria. Achmea wil de instellingen drie jaar de tijd te geven het keurmerk te verwerven. Lukt dat niet, dan wordt overwogen strafkortingen op te leggen of de zorg bij anderen onder te brengen. CZ heeft het keurmerk overgenomen voor heel Zuid-Nederland en geeft de instellingen twee jaar de tijd. Bestuurder Leers van CZ zegt geen premiegeld te willen stoppen in een zorgaanbieder die niet wordt gewaardeerd door cliënten. De gehandicaptenzorg krijgt van hem een jaar langer de tijd zich te laten certificeren. Zie ook: www.zorgvoorbeter.nl

Reageer op dit artikel