artikel

Chemische industrie opnieuw veiliger en schoner

Geen categorie

Volgens het onlangs gepubliceerde Responsible Care Rapport van de VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie ) gaat het goed met de chemi

Volgens het onlangs gepubliceerde Responsible Care Rapport van de VNCI (Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie ) gaat het goed met de chemische industrie in Nederland. De gegevens uit 2004 laten zien dat er steeds veiliger wordt gewerkt, schoner wordt geproduceerd en efficiënter met energie wordt omgegaan.
Het aantal verzuimongevallen daalde in het vierde jaar op rij. De emissies van 61 van de 74 verzurende en milieubelastende stoffen zijn zover teruggedrongen dat de milieudoelstellingen voor 2010 zijn gehaald. De uitstoot van CO2 nam nauwelijks toe. Wat betreft stikstofoxide is er echter een achterstand op de planning. De NOx-emissiehandel moet hiervoor de oplossing bieden. Zie ook: www.arbeidsinspectie.nl en www.infomil.nl.

Reageer op dit artikel