artikel

Gebouwen verouderen snel

Geen categorie

Wim van Vonno, scheidend topman van ’s lands grootste bouwconcern BAM, zegt in een afscheidsinterview dat de houdbaarheid van kantoorpanden en andere

Wim van Vonno, scheidend topman van ’s lands grootste bouwconcern BAM, zegt in een afscheidsinterview dat de houdbaarheid van kantoorpanden en andere gebouwen steeds korter wordt. Vroeger werd een gebouw pas na minimaal vijftig jaar als verouderd beschouwd, tegenwoordig veel eerder. Zeker wat betreft het interieur, zoals de kleurstelling, maar ook ten aanzien van het materiaalgebruik en de vorm van de gevel, zijn gebouwen steeds sneller aan verandering onderhevig.
Herontwikkeling of renovatie gaat dan ook veel sneller dan vroeger. Op de lange termjn zal dit een steeds belangrijker issue worden. Een moderne bouwer moet volgens de langszittende topman in Nederland ook een ontwikkelaar en beheerder zijn: “Als je tegenwoordig mee wilt lopen, moet je alles wel beheersen.” Zie ook: www.regieraadbouw.nl en www.vrom.nl.

Reageer op dit artikel