artikel

ISO-richtlijnen kwaliteitsmanagement lokale overheden

Geen categorie

De richtlijnen voor de toepassing van ISO 9001:2000 bij gemeenten staan in de zogeheten International Workshop Agreement 4 (IWA 4). ISO hoopt met de p

De richtlijnen voor de toepassing van ISO 9001:2000 bij gemeenten staan in de zogeheten International Workshop Agreement 4 (IWA 4). ISO hoopt met de publicatie gemeenten te ondersteunen bij het creëren van betrouwbare overheidsdiensten waarbij kwaliteit en kosteneffectiviteit voorop staan.
Door middel van een op ISO 9001:2000 gebaseerd kwaliteitsmanagementsysteem kunnen lokale overheden effectief en transparant werken door een strakke beheersing van de hulpbronnen. In de NTA- IWA 4 wordt de ‘technische’ taal van ISO 9001:2000 vertaald naar een voor ambtenaren gebruiksvriendelijker woordgebruik. Te bestellen op www2.nen.nl. Zie ook: www.iso.ch.

Reageer op dit artikel