artikel

Keurmerk voor gemeentelijke benchmarks

Geen categorie

Veertien gemeentelijke benchmarks krijgen een keurmerk. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) hoopt op die manier de huiver voor deelname aan

Veertien gemeentelijke benchmarks krijgen een keurmerk. De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) hoopt op die manier de huiver voor deelname aan vergelijkende onderzoeken weg te nemen. Aan deze onderzoeken doen doorgaans relatief weinig gemeenten mee. De benchmarks zijn tot stand gekomen op basis van een lijst met tien door gemeenten en andere betrokken partijen opgestelde kwaliteitscriteria.
Veertig gemeentelijke benchmarks zijn aan deze lijst getoetst, veertien daarvan doorstonden deze keuring. De rest niet omdat ze bijvoorbeeld geen evaluatie- of ontmoetingsmoment kenden. ‘Dat kan echt niet meer in deze tijd’, zegt projectleidster Nancy Bakker. Zie ook: www.vernieuwingsimpuls.nl en www.ashinstitute.harvard.edu.

Reageer op dit artikel