artikel

Kinderopvang: ouders kennen keurmerken niet

Geen categorie

Onder 540 ouders en 175 kinderopvangorganisaties is een onderzoek gehouden naar de kwaliteit van die organisaties. Daaruit blijkt dat ouders keurmerke

Onder 540 ouders en 175 kinderopvangorganisaties is een onderzoek gehouden naar de kwaliteit van die organisaties. Daaruit blijkt dat ouders keurmerken als die van HKZ en ISO niet kennen. Ze kunnen daarom bij de keuze van hun kinderopvang niet afgaan op die keurmerken. Ook weten ze niet dat de GGD inspectierapporten maakt.
Toch zeggen de ondervraagde ouders keurmerken heel belangrijk te vinden. Hun keuze wordt doorgaans bepaald door de eerste indruk, dus door de buurt en het pedagogische beleid. Tevens blijkt dat kinderopvangorganisaties weinig ruchtbaarheid geven aan hun certificering. De onderzoekers vinden dit vreemd. Zijn de organisaties misschien ergens bang voor? Of onderschatten ze het belang van keurmerken? Zie ook: www.kinderopvang.tevreden.nl.

Reageer op dit artikel