artikel

Leve de oudere werknemer!

Geen categorie

Oudere werknemers zijn gemotiveerder en betrokkener dan jongere werknemers. En -dat is opmerkelijk- ze zijn nauwelijks duurder en vooral winstgevender

Oudere werknemers zijn gemotiveerder en betrokkener dan jongere werknemers. En -dat is opmerkelijk- ze zijn nauwelijks duurder en vooral winstgevender. Dat blijkt uit een in Amerika uitgevoerd onderzoek van Towers Perrin en AARP, een onafhankelijke belangenorganisatie voor burgers. Volgens de onderzoekers betekent dit dat oudere werknemers niet afgeschreven moeten worden, maar juist gekoesterd. Uit het onderzoek blijkt namelijk óók dat er een positieve en sterke samenhang bestaat tussen financiële prestaties van organisaties en de betrokkenheid van hun personeel. En het werpt een ander licht op de vergrijzing. Vaak wordt dat als een toekomstig probleem gezien, maar het blijkt in feite een mooie kans voor werkgevers om goede bedrijfsprestaties te realiseren. Zie ook: www.humancapitalmag.com en www.humancapitalinstitute.org.

Reageer op dit artikel