artikel

LSVb: Studenten hebben te weinig invloed op zelfevaluaties

Geen categorie

Studenten hebben formeel weinig invloed op de zelfevaluaties van hun opleidingen. Slechte opleidingen kunnen de mening van kritische studenten daardoo

Studenten hebben formeel weinig invloed op de zelfevaluaties van hun opleidingen. Slechte opleidingen kunnen de mening van kritische studenten daardoor makkelijk wegmoffelen. Aldus de studentenbond LSVb. De zelfevaluaties zijn de basis van accreditatie van de opleiding door de accreditatieorganisatie NVAO. De studentenbond pleit voor het verplicht stellen van een student-lid in de zelfevaluatiecommissies. Twee van de zes onderzochte opleidingen (politicilogie, Universiteit Nijmegen en organisatie & management, VU Amsterdam) hadden geen student in hun zelfevaluatiecommissie, maar legden hun rapport wel voor aan de studenten van de opleidingscommissie. Zie ook: www.nvao.net en www.enqa.net.

Reageer op dit artikel