artikel

Managementconsultants: gebakken lucht

Geen categorie

Hans de Sonnavilla is 23 december gepromoveerd aan de VU te Amsterdam. Hij analyseerde literatuur over professionalisering van organsatieadviseurs en

Hans de Sonnavilla is 23 december gepromoveerd aan de VU te Amsterdam. Hij analyseerde literatuur over professionalisering van organsatieadviseurs en voerde gesprekken met een aantal van hen. Hij concludeert dat ze graag doen voorkomen alsof ze gezamenlijk een professie vertegenwoordigen, maar in werkelijkheid is er geen consensus over ‘het vak’. Daarmee verworden hun professionaliseringsdiscussies tot gebakken lucht.
Veel zaken spelen zich af binnen de eigen kring, zoals reflectie over het eigen functioneren en toetsing van het professionele handelen. Consultants proberen binnen een eigen vertrouwde context, zoals een afdeling, tot overeenstemming te komen over de aard van hun werkzaamheden en de daarbij horende standaarden. Zie ook: www.ooa.nl en www.roa-advies.nl.

Reageer op dit artikel