artikel

Numico heeft het bijna beste duurzaamheidsverslag

Geen categorie

Numico heeft het gepresteerd om met het allereerste duurzaamheidsverslag ook tegelijk het op één na beste verslag te maken. Numico staat op de scoreli

Numico heeft het gepresteerd om met het allereerste duurzaamheidsverslag ook tegelijk het op één na beste verslag te maken. Numico staat op de scorelijst van P+ en VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) met het rapportcijfer 7,6 op plaats twee achter Philips (7,8). Voor deze scorelijst komen alleen bedrijven in aanmerking die het verslag schijven volgens de richtlijnen van de GRI (Global Reporting Initiative). Het verslag laat zien dat veel critici van duurzaamheidsverslaggeving ongelijk hebben als ze beweren dat het maken van een verslag toch alleen maar een invuloefening van indicatoren is. De beoordelaars vonden het jammer dat de rapportage van Numico wel wat laat kwam. Zie ook: www.nivra.nl en www.globalreporting.org.

Reageer op dit artikel