artikel

Shell introduceert benzine met biocomponent

Geen categorie

Shell voegt per 1 januari 2006 een biocomponent toe aan zijn benzinesoort euro 95. De component is op basis van ethanol gemaakt uit plantaardige grond

Shell voegt per 1 januari 2006 een biocomponent toe aan zijn benzinesoort euro 95. De component is op basis van ethanol gemaakt uit plantaardige grondstoffen. Het gaat om een bijmenging van gemiddeld 2 procent. “De kwaliteit van deze benzine is volledig vergelijkbaar met de reguliere euro 95 van Shell en ook de prijs aan de pomp is dezelfde”, aldus een woordvoerder van de oliemaatschappij.
Biobrandstoffen helpen mee om de uitstoot van kooldioxide door het wegverkeer te verminderen. Om het gebruik in Nederland te stimuleren, heeft het kabinet besloten in 2006 biobrandstof tot 2 procent accijnsvrij te houden. In 2007 wordt bijmenging verplicht en dan moeten automobilisten zelf betalen. Zie ook: www.cleanairworld.com en www.mvo.nl/biobrandstoffen.

Reageer op dit artikel