artikel

Tevreden klanten zijn nog geen échte klanten

Geen categorie

Klanten die tevreden zijn, geven in enquêtes meestal aan dat ze herhalingsaankopen zullen doen. Maar volgens de Journal of Marketing is het maar de vr

Klanten die tevreden zijn, geven in enquêtes meestal aan dat ze herhalingsaankopen zullen doen. Maar volgens de Journal of Marketing is het maar de vraag of je klanten wat dat aangaat wel kunt geloven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er meer nodig is dan tevredenheid. De klant moet ook aangemoedigd worden om daadwerkelijk herhalingsaankopen te doen, bijvoorbeeld door incentives. Wat ook kan helpen om van klanten échte klanten te maken, zijn promoties van favoriete producten of het aanbieden van gerichte informatie over bijvoorbeeld aanbiedingen. Van een boterham met tevredenheid kan de retailer in de concurrerende markt van nu blijkbaar niet leven. Zie ook: www.entrepreneur.com en www.effectory.com.

Reageer op dit artikel