artikel

Bedrijven moeten dit jaar maatschappelijk kleur bekennen

Geen categorie

De wet verplicht ondernemingen om in het directieverslag over 2005 een belangrijke plaats in te ruimen voor niet-financiële informatie. Daartoe behore

De wet verplicht ondernemingen om in het directieverslag over 2005 een belangrijke plaats in te ruimen voor niet-financiële informatie. Daartoe behoren ook gegevens over maatschappelijk verantwoord ondernemen. De onderneming is nu verplicht ook de voornaamste risico’s te beschrijven die liggen op niet-financieel gebied. Ook voor beleggers is dit een belangrijke verandering. Zo nemen institutionele beleggers steeds vaker maatschappelijke criteria op in hun beleggingsbeleid. Vooral thema’s als veiligheid, mensenrechten, integriteitsmanagement en kinderarbeid zijn relevant voor beleggers: reputatieschade kunnen financiële risico’s met zich mee brengen. Zie ook: www.eurosif.org

Reageer op dit artikel