artikel

Bedrijven moeten klachtoplossend vermogen snel verbeteren

Geen categorie

Door het ontbreken van klachtoplossend vermogen verspilt het Nederlandse bedrijfsleven elk jaar vele miljoenen euro’s. Omdat klachten niet worden opge

Door het ontbreken van klachtoplossend vermogen verspilt het Nederlandse bedrijfsleven elk jaar vele miljoenen euro’s. Omdat klachten niet worden opgelost, worden rekeningen niet betaald. Aldus Ed de Kruijf, directeur van Concredis. Volgens onderzoek van Concredis kampen vooral grote bedrijven met het probleem dat het debiteurensaldo toeneemt en de relatie met de klant verslechterd. Wat ontbreekt is een persoonlijke relatie met de klant. Werknemers werken in relatieve anonimiteit waardoor ze te weinig verantwoordelijkheidsbesef hebben. Hun probleemoplossend vermogen is laag. Volgens De Kruijf moeten werkgevers veel meer aandacht besteden aan de vaardigheden van het personeel. Zij moeten de samenhang tussen het individuele functioneren en het bedrijfsresultaat inzichtelijk maken. Zie ook: www.iipnl.nl en www.klachtenmanagement.startkabel.nl.

Reageer op dit artikel