artikel

Consumenten geloven vooral ‘gewone mensen’

Geen categorie

‘Iemand zoals ik’ wordt door opinieleiders genoemd als meest betrouwbare informatiebron. Dat blijkt uit de zevende Trust Barometer van Edelman, een on

‘Iemand zoals ik’ wordt door opinieleiders genoemd als meest betrouwbare informatiebron. Dat blijkt uit de zevende Trust Barometer van Edelman, een onder 2000 opinieleiders in 11 landen uitgevoerd jaarlijks onderzoek. In voorgaande onderzoeken werden doktoren en academische experts als meest betrouwbaar genoemd. Microsoft komt naar voren als meest betrouwbare organisatie, gevolgd door bedrijven in het land van herkomst van de respondenten. Televisie is de grootste verliezer als meest betrouwbare informatiebron. Dat komt door de snelle opkomst van het internet. Voor respondenten in Europa, Brazilië en Korea blijven kranten het meest vertrouwde medium.

Reageer op dit artikel