artikel

Er is niets romantisch aan een giftige goudmijn

Geen categorie

Meer dan 80 procent van het goud dat jaarlijks door de mijnindustrie wordt gewonnen, wordt gebruikt om juwelen te maken. De productie van een gouden r

Meer dan 80 procent van het goud dat jaarlijks door de mijnindustrie wordt gewonnen, wordt gebruikt om juwelen te maken. De productie van een gouden ring genereert gemiddeld maar liefst 20 ton (!) afval. Consumenten zijn zich niet bewust van deze enorme milieuschade. Ook niet van de schending van mensenrechten van werknemers vanwege het onderbetaalde, gevaarlijke en ongezonde werk.
Acht bedrijven uit de juweelgroothandel -onder andere: Van Kleef & Arpels en Tiffany & Co- willen dat er een eind komt aan deze destructieve en sociaal onrechtvaardige goudwinning en consumenten voorlichten. Ze zijn gestart met de No Dirty Gold Campaign. Meer informatie bij Harlin Savage, e-mail: harlin@resource-media.org. Zie ook: www.nodirtygold.org .

Reageer op dit artikel