artikel

Nederlands verkeersbeleid gekapitteld

Geen categorie

Het publieke debat in Nederland draait erg eenzijdig om de auto. In ‘Brussel’ daarentegen is er veel meer aandacht voor strengere eisen en nieuwe norm

Het publieke debat in Nederland draait erg eenzijdig om de auto. In ‘Brussel’ daarentegen is er veel meer aandacht voor strengere eisen en nieuwe normen voor spoor, scheepvaart en luchtvaart. Dat stelt VVD-europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert – Commissie Transport- in het blad Rai Voorrang. Ze laakt het solistische beleid waarmee ons land verkeersemissieproblemen en het verbeteren van de luchtkwaliteit aanpakt. ‘Nederland kan beter eerst kijken waar de Europese Commissie mee bezig is.’ Ook vindt zij dat Nederland het zich moeilijker maakt dan nodig is door de ruimtelijke ordening en de normen voor luchtkwaliteit te koppelen. Andere landen doen dat niet. Zie ook: www.platformschonevoertuigen.nl .

Reageer op dit artikel