artikel

Organisatiecultuur bepalend voor succes

Geen categorie

Een organisatiecultuur die in hoge mate gekenmerkt wordt door aanpassingsvermogen, consistentie, richting en betrokkenheid van medewerkers draagt bij

Een organisatiecultuur die in hoge mate gekenmerkt wordt door aanpassingsvermogen, consistentie, richting en betrokkenheid van medewerkers draagt bij aan meer omzet, productiviteit en aandeelhouderswaarde. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij 102 bedrijven van adviesbureau Denison Consulting. Ook op de lange termijn heeft de organisatiecultuur grote invloed.
Bedrijven met hoge scores op de vier dimensies van organisatiecultuur presteerden de afgelopen drie jaar beter dan bedrijven met een lage score. Denison claimt instrumenten te hebben gevonden waarmee elke organisatiecultuur op wetenschappelijke wijze kan worden gemeten en beïnvloed. Zie ook: www.denisonconsulting.com.

Reageer op dit artikel