artikel

Veranderingen bij overheid stranden op starre managers

Geen categorie

Op donderdag 9 februari jl. promoveerde Renate Werkman aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek ‘Werelden van verschil: hoe actoren in orga

Op donderdag 9 februari jl. promoveerde Renate Werkman aan de Universiteit van Amsterdam op haar onderzoek ‘Werelden van verschil: hoe actoren in organisaties vraagstukken in veranderprocessen hanteren en creëren’. Uit dit onderzoek blijkt dat overheden, nutsbedrijven en grote onderzoeks- en onderwijsinstellingen slecht in staat zijn veranderingen door te voeren. Dit in tegenstelling tot kleine kennisintensieve bedrijven en industriële en voedselproducerende bedrijven.
Struikelblokken in overheidsorganisaties blijken de hiërarchische structuur en starre managers te zijn. Voor de uitvoering van beleid verantwoordelijke managers die in de loop der tijd standaardgedragingen hebben opgebouwd, blijken hierdoor moeilijk op een andere manier te kunnen leidinggeven. Zie ook: www.veranderendoejezo.nl .

Reageer op dit artikel