artikel

Amerikaans kwaliteitssysteem voor Nederlandse verpleeghuizen

Geen categorie

Veertien van de ruim driehonderd Nederlandse verpleeghuizen hebben in 2005 hun zorg verbeterd met RAI, een Amerikaans kwaliteitssysteem. Verpleegkundi

Veertien van de ruim driehonderd Nederlandse verpleeghuizen hebben in 2005 hun zorg verbeterd met RAI, een Amerikaans kwaliteitssysteem. Verpleegkundigen leveren met dit Resident Assessment Instrument beter werk af. Dat blijkt uit een onderzoek waarop Wilco Achterberg promoveerde aan de VU. Volgens hem is RAI de eerste objectieve maat voor de patiëntenzorg.
Staatssecetaris Ross heeft een gebruiksvriendelijke internettoepassing laten maken door bureau Prismant en de Octaafadviesgroep. Projectleider Kool: ‘RAI is hét antwoord op de discussie over ondermaatse verpleeghuiszorg.’ Duizenden verpleeghuizen in de VS, Canada, Zweden en Spanje werken al met het systeem, soms verplicht. Zie ook: www.prismant.nl en www.nedrai.nl.

Reageer op dit artikel