artikel

Compliance: controle achteraf is niet de oplossing

Geen categorie

De voor compliance verantwoordelijke managers -compliance officers- moeten vooral pro-actief anticiperen. Dat kan door intensief samen te werken met h

De voor compliance verantwoordelijke managers -compliance officers- moeten vooral pro-actief anticiperen. Dat kan door intensief samen te werken met hun collega’s die verantwoordelijk zijn voor duurzaam ondernemen. Aldus Edwin Weller, chief compliance officer bij Robeco en Wouter Scheepens van Triple Value Strategy Consulting. Het doel waarvoor ze staan is namelijk hetzelfde. Veel compliance-incidenten worden mede veroorzaakt doordat bedrijven onvoldoende oog hebben voor veranderingen in hun omgeving en de publieke opinie. Bedrijfsdoelen dienen centraal te staan en niet een
regel- of controle drift. Bedrijven moeten dus op zoek naar een nieuwe balans.

Reageer op dit artikel