artikel

Directeuren komen te weinig op de werkvloer

Geen categorie

Het Britse consultancybureau Rightcoutts deed onderzoek onder 2000 werknemers. Daaruit bleek dat een kwart van de werknemers niet weet hoe de hoogste

Het Britse consultancybureau Rightcoutts deed onderzoek onder 2000 werknemers. Daaruit bleek dat een kwart van de werknemers niet weet hoe de hoogste baas heet. Ook niet in kleine en middelgrote bedrijven. De helft heeft nog nooit met de directeur gesproken. Hij brengt te veel tijd door in de directiekamer en te weinig met zijn personeel. 58 procent denkt gemotiveerder te zijn als ze meer contact met de directeur zouden hebben. 60 procent verwacht daardoor dat dat ook de groei van het bedrijf ten goede zou komen. De onderzoekers vinden dat het weer tijd wordt voor ‘management by walking around’. Want een kenmerk van goed leiderschap is om in contact te blijven met werknemers op alle niveaus. Zie ook: www.adviesovermanagement.nl

Reageer op dit artikel