artikel

Duurzaam beleggen wint langzaam terrein

Geen categorie

Duurzame beleggingsfondsen investeren hun geld in ondernemingen die niet alleen streven naar winst, maar ook blijk geven van respect voor natuur, mili

Duurzame beleggingsfondsen investeren hun geld in ondernemingen die niet alleen streven naar winst, maar ook blijk geven van respect voor natuur, milieu en mensenrechten. In Nederland steeg in 2004 het totaal duurzaam belegd vermogen met ruim 38 procent, terwijl in dat jaar de totale beleggingen groeiden met 1,6 procent. Ondanks de sterke groei is de markt voor duurzaam beleggen en sparen nog klein. In 2004 was in Nederland 2,5 procent van het totaal belegd vermogen duurzaam belegd. Nederland is daarmee in Europa koploper, maar blijft achter bij de VS. Daar vindt al meer dan 10 procent van alle particuliere beleggingen plaats op basis van duurzaamheidscriteria. Zie ook: www.duurzaam-beleggen.nl en www.vbdo.nl.

Reageer op dit artikel