artikel

Eet gezond, eet meer vis. Met keurmerk

Geen categorie

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft een viswijzer gepubliceerd voor ‘verantwoorde vis’. De wijzer geeft aan welke vis wel en welke niet op verantwoor

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft een viswijzer gepubliceerd voor ‘verantwoorde vis’. De wijzer geeft aan welke vis wel en welke niet op verantwoorde wijze is gevangen. WNF heeft de bedoeling dat de consument bewuster gaat kopen. Door de onbedoelde bijvangst van vissers sterven jaarlijks miljoenen haaien en andere zeedieren in de netten.
‘Duurzame’ vis krijgt een keurmerk. De vissticks hebben die al en ook de Hollandse haring krijgt er een. Aan de publicatie is een grote verantwoorde viscampagne gekoppeld. De aftrap vond plaats op het strand van Zandvoort. Meer dan 600 mensen vormden een ‘rood en levend hart’. Zie ook: www.wnf.nl en www.goedevis.nl.

Reageer op dit artikel