artikel

EZ Transparantiebenchmark krijgt aangepaste opzet

Geen categorie

Het is belangrijk dat jaarverslagen steeds transparanter worden over prestaties wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Daarom heeft

Het is belangrijk dat jaarverslagen steeds transparanter worden over prestaties wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Daarom heeft staatssecretaris Van Gennip besloten de EZ Transparantiebenchmark een aangepaste opzet te geven. In deze benchmark worden de jaarverslagen van de 100 grootste beursgenoteerde en 79 niet-beursgenoteerde Nederlandse bedrijven beoordeeld. Het onderzoek wordt de komende twee jaar uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers. In de EZ Transparantiebenchmark wordt de Transparantiemeetlat van VBDO (Verening van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) geïntegreerd. Dit jaar nog komt er een begeleidingscommissie waaraan interpretatieverschillen kunnen worden voorgelegd.

Reageer op dit artikel