artikel

Gemeenten moeten meer aan Fair Trade doen

Geen categorie

Dat zeggen GroenLinks en de Stichting Duurzame Solidariteit naar aanleiding van een onderzoek dat zij lieten doen naar het inkoopbeleid van gemeenten.

Dat zeggen GroenLinks en de Stichting Duurzame Solidariteit naar aanleiding van een onderzoek dat zij lieten doen naar het inkoopbeleid van gemeenten. Dit onderzoek moest licht werpen op vragen als: laten gemeenten zich leiden door criteria voor eerlijke handel en kopen zij Fair Trade-producten? De uitkomsten zijn teleurstellend.
In de gemeentelijke kantines is het assortiment producten met Max Havelaar- of Oké-keurmerk zeer beperkt. De helft van de onderzochte gemeenten let bij de inkoop van dienstkleding niet op milieu- en sociale criteria. Negen van de tien grote steden kopen hun dienstkleding wel van leveranciers van de Fair Wear Foundation. Goed scoren de gemeenten wat betreft het inkopen van hout voor bouwprojecten. Zie ook: www.earthday.nl en www.fairtrade.org.

Reageer op dit artikel