artikel

Goed management kan echt verschil maken

Geen categorie

McKinsey deed onder 700 industriële bedrijven in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat bed

McKinsey deed onder 700 industriële bedrijven in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat bedrijven die steeds bezig zijn hun productiemethoden te verbeteren, slimme bedrijfs- en omzetdoelen stellen en talent ontwikkelen, beter presteren dan bedrijven die dat nalaten. Het voortdurend implementeren van bewezen best practices van andere bedrijven zorgt voor bovengemiddelde resultaten.
De best geleide bedrijven bevinden zich in de VS. Dat komt omdat daar meer concurrentie en minder overheidsbescherming is. Amerikaanse bedrijven blinken vooral uit in talentontwikkeling; Duitse en Franse in het efficiënter maken van productiemethoden. Zie ook: www.tqe.com/hoshin.html en www.asq.org.

Reageer op dit artikel