artikel

Grote Marketing Enquête: budgetten stijgen weer

Geen categorie

The House of Marketing en De Stichting Marketing uit België hebben een enquête gehouden onder Belgische marketeers. De ‘Grote Marketing Enquête’ laat

The House of Marketing en De Stichting Marketing uit België hebben een enquête gehouden onder Belgische marketeers. De ‘Grote Marketing Enquête’ laat zien dat de helft van de 406 ondervraagde marketeers verwacht dat hun budget dit jaar weer zal stijgen. Vorig jaar was dat 30 procent. Verder blijken marketeers te kiezen voor meetbare media: DM en online groeien hard. TV-reclame krijgt klappen, maar voor één op de vijf ondervraagden is TV nog steeds het belangrijkste medium. 84 procent denkt dat blogging belangrijker wordt in 2006.
Waar liggen ze wakker van? Vooral van het onderscheidend vermogen van hun merken. Maar ook geeft 62 procent aan dat het rendement van marketingactiviteiten te weinig gemeten wordt. Daardoor lijdt hun aanzien in de boardroom schade. Zie ook: www.emc.be en www.stichtingmarketing.be.

Reageer op dit artikel