artikel

Kabinet tevreden over naleving code voor goed bestuur

Geen categorie

In een brief aan de Tweede Kamer n.a.v. de rapportage van de Commissie Frijns toont het kabinet zich tevreden over de naleving van de corporate govern

In een brief aan de Tweede Kamer n.a.v. de rapportage van de Commissie Frijns toont het kabinet zich tevreden over de naleving van de corporate governance code. In ruim 80 procent van de gevallen wordt de code onverkort nageleefd. Het zogeheten ‘pas toe of leg uit’-principe wordt in 88 procent gevolgd. Het kabinet onderschrijft de aanbevelingen van de Commissie om de onderbouwing en transparantie van beloningen van topmanagers te verbeteren. In de volgende rapportage van de Commissie zal onder meer worden ingegaan op die elementen van de code Tabaksblat die op grote schaal niet worden gevolgd. Zie ook: www.commissiecorporategovernance.nl

Reageer op dit artikel