artikel

Kritiek op keurmerk privéklinieken

Geen categorie

Het onlangs door minister Hoogervorst aan een aantal privéklinieken uitgereikte keurmerk ligt onder vuur. Het ministerie van VWS gaat de Zelfstandige

Het onlangs door minister Hoogervorst aan een aantal privéklinieken uitgereikte keurmerk ligt onder vuur. Het ministerie van VWS gaat de Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) om opheldering vragen. Aanleiding is de kritiek van Ron van Raath, plastisch chirurg te Leusden. Hij stelt dat het keurmerk niets zegt over de kwaliteit van de klinieken omdat het alleen is voorbehouden aan de veertig leden van ZKN. Het zou ook geen garantie bieden voor een goede behandeling. Ook de Consumentenbond onderzoekt de kwaliteit van privéklinieken. Woordvoerder Ewald van Kouwen: “Er is een wildgroei aan keurmerken. Sommige worden gewoon als marketingtruc gebruikt. Daar heeft de consument dus niets aan. Zie ook: www.keurmerk.nl/Branche/Nieuwsbrief.html .

Reageer op dit artikel