artikel

Managers moeten beter motiveren

Geen categorie

Managers zijn harde werkers, aardig en vakkundig. Echter, over de coachende, motiverende en leidinggevende capaciteiten zijn hun medewerkers een stuk

Managers zijn harde werkers, aardig en vakkundig. Echter, over de coachende, motiverende en leidinggevende capaciteiten zijn hun medewerkers een stuk minder te spreken. Dat blijkt uit de nieuwste ORMIT Carrière Barometer. De bij dit onderzoek ondervraagde 401 leidinggevenden vinden over het algemeen prestaties, communicatieve vaardigheden en ervaring de belangrijkste succesfactoren voor een carrière. Daarna volgen ervaring, collegialiteit, vooropleiding en charisma. Een opmerkelijk en significant verschil is dat mannen het belangrijker vinden dan vrouwen om bereid te zijn uitgezonden te worden naar het buitenland. Oudere managers (40+) vinden uiterlijk en een grote mond veel minder belangrijk dan jongere managers (18-39 jaar).

Reageer op dit artikel