artikel

Marktaandeel arbodiensten loopt terug

Geen categorie

Uit onderzoekgegevens van Heliview blijkt dat in 2005 97 procent van de organisaties was aangesloten bij een externe arbodienst. Momenteel is dat zo’n

Uit onderzoekgegevens van Heliview blijkt dat in 2005 97 procent van de organisaties was aangesloten bij een externe arbodienst. Momenteel is dat zo’n 93 procent. Die daling zal zich in de toekomst voortzetten. Ongeveer 34 procent van de 700 onderzochte bedrijven en instellingen zegt na afloop van het huidige contract te zullen kiezen voor een maatwerkregeling. Heliview verwacht op de arbo- en reïntegratiemarkt een grote opkomst van eenmansbedrijfjes en andere dienstverleners.

Het gemiddelde rapportcijfer voor arbodiensten is het afgelopen jaar iets gestegen: van een 6,9 naar een 7,0. De bedrijfsarts speelt een belangrijke rol bij de tevredenheid. Ook op klachtafhandeling, pro-activiteit en meedenken met de organisatie wordt de arbodienst afgerekend. Zie ook: www.heliview.nl en www.boaplein.nl.

Reageer op dit artikel