artikel

Meer duurzame consumptie

Geen categorie

Op www.debeterekoop.be staan tal van praktische tips en weetjes die het aankopen van duurzame producten kunne

Op www.debeterekoop.be staan tal van praktische tips en weetjes die het aankopen van duurzame producten kunnen stimuleren. De website is een initiatief van Els van Weert, Belgisch staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling en Sociale Economie. De campagne De Betere Koop is op 15 maart jl. gestart. Regelmatig zal een nieuw thema centraal staan, niet alleen op de website, maar ook via publieksacties.
Els van Weert: ‘Consumenten oefenen een collectieve koopmacht uit op producenten om hun productieprocessen aan te passen en meer duurzame goederen op de markt te brengen.’ Want duurzame ontwikkeling gaat over keuzes: de manier waarop we ons verplaatsen, hoe we ons kleden, wat we eten en hoe we wonen. Zie ook: www.vrom.nl/pagina.html?id=11783 en www.duurzaam-consumeren.startkabel.nl.

Reageer op dit artikel