artikel

Meer ruimte door nieuwe Arbeidstijdenwet

Geen categorie

Het kabinet heeft besloten dat werknemers straks diensten kunnen draaien van twaalf uur. Nu is dat maximaal tien uur. Het gemiddeld aantal uren dat ee

Het kabinet heeft besloten dat werknemers straks diensten kunnen draaien van twaalf uur. Nu is dat maximaal tien uur. Het gemiddeld aantal uren dat een werknemer per week mag werken, wordt ook ruimer in de nieuwe Arbeidstijdenwet. Daarin staan nog maar vier regels over de maximale werktijd, in de huidige Arbeidstijdenwet nog twaalf.
Werkgevers en werknemers krijgen de vrijheid zelf afspraken te maken over praktische zaken met betrekking tot pauzes, zoals aantal en tijd(stippen). Door allerlei andere versoepelingen krijgen ze ook meer mogelijkheden de arbeidstijd per dag en per week zelf nader in te vullen. Wel blijft de wet extra bescherming bieden: een nachtdienst mag niet langer zijn dan tien uur. Zie ook: www.arbeidsinspectie.nl en www.arbeidstijdenwet.nl.

Reageer op dit artikel