artikel

Patiëntveiligheid: alleen met geïnspireerde medewerkers

Geen categorie

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis is één van de tien ziekenhuizen die mee doen aan het pilotproject Veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Adri van den Be

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis is één van de tien ziekenhuizen die mee doen aan het pilotproject Veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Adri van den Berg, lid van het College van Bestuur, zegt dat bij het werken aan patiëntveiligheid het inspireren van medewerkers heel belangrijk is. Bestuurders moeten die inspiratie faciliteren door bijvoorbeeld budget vrij te maken voor patiëntveiligheid. “Boor creativiteit aan. Ik heb ervaren dat het beter is om medewerkers een cabaretvoorstelling te laten uitvoeren over hoe zij hun werk in het ziekenhuis ervaren, dan dat je consultants van een adviesbureau een rapport laat schrijven over hoe het beter kan.” Zie ook: www.esqh.net en www.snellerbeter.nl.

Reageer op dit artikel