artikel

Aparte standplaats kwaliteitstaxi’s in Rotterdam

Geen categorie

Verkeerswethouder S. Hulman wil het reizigers in zijn stad makkelijker maken om een betrouwbare taxi te kiezen. Dus een taxi met een keurmerk. De eers

Verkeerswethouder S. Hulman wil het reizigers in zijn stad makkelijker maken om een betrouwbare taxi te kiezen. Dus een taxi met een keurmerk. De eerste standplaatsen voor dergelijke taxi’s -taxiplusplaatsen- komen bij het Centraal Station en het Hilton Hotel. Taxiondernemers kunnen hiervoor een vergunning aanvragen.
Ze moeten dan zowel het TX-keurmerk -een landelijk door de taxibranche geïntroduceerd kwaliteitssysteem- in bezit hebben als aangesloten zijn bij het Geweldsprotocol Taxibranche. Dit protocol is opgesteld door het Openbaar Ministerie, de politie Rotterdam-Rijnmond en de taxibranche. Mochten de speciale standplaatsen succesvol zijn, dan komen er meer. Zie ook: www.74net.nl/index.php?q=taxiplusplaatsen en
www.keurmerk.nl/Certificatie/KeurmerkFAQs.html.

Reageer op dit artikel