artikel

Bekendheid kwaliteitshandvesten gemeenten beperkt

Geen categorie

TNS NIPO heeft onder 1425 inwoners van 18 gemeenten een onderzoek gedaan naar hoe bekend gemeentelijke kwaliteitshandvesten zijn. Allereerst blijkt da

TNS NIPO heeft onder 1425 inwoners van 18 gemeenten een onderzoek gedaan naar hoe bekend gemeentelijke kwaliteitshandvesten zijn. Allereerst blijkt dat op een uitzondering na deze gemeenten helemaal géén kwaliteitshandvesten hebben. 9 procent van de ondervraagde burgers meent dat zijn of haar gemeente een kwaliteitshandvest heeft, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. 12 % heeft wel eens gehoord van kwaliteitshandvesten.
Slechts 3 procent weet een passende omschrijving te geven. 83 procent vindt een kwaliteitshandvest een goed middel om de dienstverlening te verbeteren. Conclusie van de onderzoekers: er is nog veel werk aan de winkel. Zie ook: www.kwaliteitshandvesten.nl en www.watdoetjegemeente.nl.

Reageer op dit artikel