artikel

Duurzaamheid: van periferie naar top van de agenda

Geen categorie

Uit het rapport ‘Corporate Responsibility: Strategy, Management and Value’ van PriceWaterhouseCoopers komt het volgende naar voren. De duurzame samenl

Uit het rapport ‘Corporate Responsibility: Strategy, Management and Value’ van PriceWaterhouseCoopers komt het volgende naar voren. De duurzame samenleving zal zich de komende tien jaar gestaag ontwikkelen. Zes tendensen zullen daarop van invloed zijn: internationale marktkrachten (i.p.v. overheidsbeleid), aanpassingen in corporate governance, snelle innovatie, grootschalige internationalisering, communicatie en veranderende maatschappelijke vereisten.
Meer dan de helft van de institutionele beleggers en analisten beschouwen adequate governance en de presentatie van duurzaamheidskwesties als kritische indicatoren voor de waarde van een onderneming. Zie ook: www.duurzaamondernemen.nl/dialoog.asp en www.samen.nl.

Reageer op dit artikel