artikel

Eerste Nederlandse accreditaties voor OHSAS

Geen categorie

Eind maart 2006 accrediteerde de Raad voor Accreditatie de eerste vier Nederlandse certificatie-instellingen voor certificatie tegen OHSAS 18001. Het

Eind maart 2006 accrediteerde de Raad voor Accreditatie de eerste vier Nederlandse certificatie-instellingen voor certificatie tegen OHSAS 18001. Het zijn: BSI, DNV, RPS en het Liftinstituut. Deze instellingen maken gebruik van het Centraal College van Deskundigen – Arbomanagementsystemen van SCCM, dat al eerder door de RvA is geaccepteerd.
De structuur van een arbomanagementsysteem op basis van OHSAS 18001 omvat basisprocedures, werkinstructies en registraties. Een arbomanagementsysteem biedt mogelijkheden voor maatwerk. Het brengt eventuele arboknelpunten boven tafel, die via een plan van aanpak kunnen worden verbeterd. Zie ook: www.ohsas-18001-occupational-health-and-safety.com en www.arbo.nl.

Reageer op dit artikel