artikel

Fouten maken stimuleert innovatie

Geen categorie

Stimuleer een positieve foutencultuur, het maken van fouten hoort er nu eenmaal bij. Niet de fouten zelf, maar de negatieve gevolgen daarvan moeten be

Stimuleer een positieve foutencultuur, het maken van fouten hoort er nu eenmaal bij. Niet de fouten zelf, maar de negatieve gevolgen daarvan moeten beperkt of voorkomen worden. Dat concludeert een studente van de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek in opdracht van bureau Symbio6 over psychologische factoren achter innoveren in de publieke sector.
De studente ontdekte dat door te proberen fouten te voorkomen veel ideeën in de la blijven liggen, wat de innovatiekracht schaadt. Dus overheidsinstanties moeten niet op zoek gaan naar good practices, maar naar bad practices. Test op de site www.foutencultuur.nl hoe uw organisatie met fouten omgaat.

Reageer op dit artikel