artikel

Kabinet: gemeente kan bureaucratie verminderen

Geen categorie

De ministers Pechtold en Zalm roepen de colleges van burgemeesters en wethouders op de vermindering van de bureaucratie op te nemen in hun programma’s

De ministers Pechtold en Zalm roepen de colleges van burgemeesters en wethouders op de vermindering van de bureaucratie op te nemen in hun programma’s. Zowel burgers als ondernemers lopen nog steeds tegen een brij van administratieve regels aan. Volgens de ministers is op lokaal niveau meer mogelijk dan gemeenten vaak denken. Als voorbeeld noemen ze de invoering van elektronische dienstverlening voor subsidies, vergunningen en uitkeringen.
Pechtold heeft onderzoek laten doen naar de programma’s van politieke partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daaruit blijkt dat niet alle partijen specifieke aandacht hebben voor het verminderen van de administratieve lastendruk. Zie ook: www.ieg.ibm.com en www.burger.overheid.nl.

Reageer op dit artikel