artikel

Keurmerk voor clowns voor dementen

Geen categorie

De Stichting MiMakkus uit Eindhoven heeft donderdag de eerste dertien diploma’s uitgedeeld aan kersverse MiMakkus-clowns. Deze diploma’s zijn een keur

De Stichting MiMakkus uit Eindhoven heeft donderdag de eerste dertien diploma’s uitgedeeld aan kersverse MiMakkus-clowns. Deze diploma’s zijn een keurmerk voor clowns die werken met ernstig demente mensen. Zo’n clown is wel grappig verkleed, maar voert geen grote act op.
Volgens MiMakkus zijn de demente bejaarden na het bezoek van de clowns wat rustiger en meer tevreden. De opleiding van de clowns werd ontwikkeld door Arno Huibers, mede-oprichter van de Cliniclowns in Nederland en Roemenië. Stichting MiMakkus denkt dat eind 2006 in Nederland circa dertig opgeleide clowns aan het werk zijn. Zie ook: www.mijnvrienddeclown.nl en www.keurmerk.nl.

Reageer op dit artikel