artikel

Keurmerk voor kinderboerderijen

Geen categorie

De vierhonderd kinderboerderijen in Nederland krijgen een keurmerk, dat laat zien of ze voldoen aan de eisen op het gebied van dierverzorging, arbeids

De vierhonderd kinderboerderijen in Nederland krijgen een keurmerk, dat laat zien of ze voldoen aan de eisen op het gebied van dierverzorging, arbeidsomstandigheden en hygiëne. De eerste keurmerken worden in de loop van 2006 uitgereikt. Het keurmerk is opgesteld in samenwerking met het ministerie van LNV, de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit), de Gezondheidsdienst voor Dieren en diverse onderwijsinstellingen.
Een boerderij met keurmerk ‘Goed voor Elkaar’ voldoet aan de basisnormen. Geleidelijk worden de eisen dan strakker aangehaald naar ‘Prima’ en ‘Uitstekend voor Elkaar’. Zie ook: www.kinderboerderijenkeurmerk.nl en www.keurmerk.nl/Certificatie/Nieuwsbrief.html.

Reageer op dit artikel