artikel

Kwaliteitsprijs voor Maastrichts programma diabetici

Geen categorie

De ‘Kwaliteitsprijs Diabeteszorg’ is toegekend aan het Diabetes Interactief Educatie Programma (DIEP). Criteria waarop werd beoordeeld waren onder mee

De ‘Kwaliteitsprijs Diabeteszorg’ is toegekend aan het Diabetes Interactief Educatie Programma (DIEP). Criteria waarop werd beoordeeld waren onder meer originaliteit van het idee en de opzet, de betekenis voor de gezondheidszorg, de voorbeeldfunctie en de mate waarin patiënten erbij betrokken worden.
De DIEP-website (www.diep.info) helpt patiënten bij het maken van keuzes en het stellen van haalbare doelen. De site bestaat uit kleine modules van vijftien minuten, bijvoorbeeld voor lichaamsbeweging en insuline spuiten. Patiënten kunnen de modules met hun zorgverleners doorlopen. Zie ook: www.minvws.nl/dossiers/diabetes.

Reageer op dit artikel