artikel

Nieuw kwaliteitssysteem voor paardenmelkers

Geen categorie

Op 11 maart jl. werd in Den Bosch door 20 leden van de coöperatie van samenwerkende paardenmelkerijen Nederland & Vlaanderen (SPaN-V) het eerste kwali

Op 11 maart jl. werd in Den Bosch door 20 leden van de coöperatie van samenwerkende paardenmelkerijen Nederland & Vlaanderen (SPaN-V) het eerste kwaliteitshandboek voor paardenmelkerijen in ontvangst genomen. Dit handboek is gebaseerd op het HACCP-systeem. Het volgende project waar de coöperatie zich op gaat richten, is het ontwikkelen van een eigen keurmerk voor paardenmelk.
Mensen drinken paardenmelk omdat ze bijvoorbeeld last hebben van koemelkallergie. Maar ook in relatie tot andere aspecten van de persoonlijke gezondheid -zoals huidproblemen en maag- en darmklachten- kan paardenmelk uitkomst bieden. Zie ook: www.drafthorsejournal.com/features/horsemilk/horsemilk.htm en www.haccponline.nl.

Reageer op dit artikel