artikel

Ombudsman: transparantie moet beter

Geen categorie

Verzekeraars en tussenpersonen hebben de kwaliteit van hun dienstverlening het afgelopen jaar duidelijk verbeterd. Dat zei de Ombudsman Verzekeringen,

Verzekeraars en tussenpersonen hebben de kwaliteit van hun dienstverlening het afgelopen jaar duidelijk verbeterd. Dat zei de Ombudsman Verzekeringen, mr. Jan Wolter Wabeke, bij de presentatie van zijn Jaarverslag 2005. Zijn belangrijkste zorg is het gebrek aan transparantie van verzekeringsproducten. Dat kan het vertrouwen in de financiële dienstverlening schaden.
De branche moet niet langer in verzet of verdediging blijven tegen toezichthouders, actiegroepen en klanten, maar moet een goede klachtopvang bieden als onderdeel van de dienstverlening. De Ombudsman constateert dat verzekeraars en intermediairs in toenemende mate bereid zijn te leren van fouten. Zie ook: www.klachteninstituut.nl en www.afm.nl.

Reageer op dit artikel